Recepten

Asperges naturel

Ingrediënten

  • Asperges koken in water met wat zout
  • Hardgekookt eitje
  • Ham
  • Gewelde boter

 

Voorbereiding
Asperges schillen en eitjes hard koken.

Bereidingswijze
Asperges bijtgaar koken in ongeveer 15-20 minuten. Zachtjes boter laten smelten (au bain marie). Hardgekookte eitjes klein snijden. Ham in blokjes er bij doen.

 

Aspergequiche

Ingrediënten

  • 4 a 5 plakjes bladerdeeg
  • Ca. 700 gram C asperges
  • 300 gram dikkere plakken gekookte ham
  • 2 blikjes zalm
  • 250 ml slagroom
  • 4 eieren
  • zout en peper

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg, leg ze op elkaar, rol ze daarna uit, vouw ze nog een keer op en rol ze weer uit.Bekleed hiermee de quiche – of springvorm. Snijd de rauwe asperges en de gekookte ham in kleine stukjes.Giet de zalm af en prak die ook fijn. Doe de eieren in een hoge mengkom en klop die met een garde los,doe daar nadien de slagroom / asperges / ham / zalm / zout en peper bij. Dit alles in de vorm schudden en daarna op de onderste richel in de voorverwarmde oven bakken, ca. 35 minuten.

 

Aspergesoep

Ingrediënten

  • 250 gram asperges
  • 20 gram kervel
  • 0,5 liter melk
  • 0,5 liter bouillon
  • 20 gram bloem
  • 2 lepels room

 

Bereidingswijze
Was de asperges, schil ze en snijd de harde onderstukken eraf. Kook deze schillen en onderstukken ongeveer 20 minuten in de bouillon. Zeef de bouillon hierna. Voeg de aan stukjes gesneden asperges toe. Kook deze gedurende 45 minuten gaar. Bind de soep met de met melk aangemengde bloem. Breng ze op smaak met zout en eventueel aroma. Voeg tenslotte naast het vuur gehakte kervel en room toe.