FAQ

Hieronder ziet u een overzicht met de meest gestelde vragen.
Heeft u ook een vraag neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag.

 

Waaraan kun je zien ( of horen ) dat asperges vers zijn.

Als je 2 asperges tegen elkaar aan wrijft, dan hoor je als ze vers zijn, een piepend geluid, Ook kun je het zien aan de lichte glans. Soms zie je ook dat ze al ingedroogd of houterig zijn, dan zijn het dus abslouut geen verse asperges!

 

Hoeveel asperges heb je per persoon nodig?

Normaal gesproken gaan ze voor een voorgerecht of een bijgerecht uit van 200 tot 250 gram per persoon en gebruik je de asperge als hoofdgerecht dan gaan ze uit van 500 gram per persoon.

 

Hoe kun je asperges het beste bewaren?

Je kunt de asperges het beste in een vochtige doek bewaren in de groentelade van de koelkast. Als je de asperges hebt laten vacumeren of op schaal laten insealen, dan kun je de asperges zo weg leggen in de koelkast.

 

Hoe lang moet je asperges koken?

Zet de asperges op het vuur met koud water, daarna 10 minuten laten koken, daarna nog 10 tot 15 minuten laten rusten.

 

Hoe kun je asperges invriezen?

Je moet zorgen dat de asperges goed geschild zijn, snijd ze eventueel op de gewenste lengte, daarna kun je ze verpakken in een diepvrieszak. Wanneer je de asperges hebt laten schillen en vacuum verpakken, dan kunnen ze zo de diepvries in.

 

Hoe moet je asperges die uit de diepvries komen bereiden?

Breng het water aan de kook, doe hierin de bevroren asperges: NOOIT LATEN ONTDOOIEN! Daarna laten koken, iets korter dan gebruikelijk met verse asperges.

 

Hoe gezond zijn asperges?

Asperges zijn zeer gezond, door de stof asparagine, die een zeer gunstige werking heeft op de nieren, lever, hartkloppingen en goed is voor een lage bloeddruk.Asparagine werkt tevens bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Ook is het goed bruikbaar wanneer men af wil slanken, omdat de asperge maar 21 calorieën per 100 gram bevat. Ook bevat de asperge veel belangrijke vitaminen en andere voor het lichaam belangrijke voedingsstoffen.